Volkswagen ulaže u Rusiji 1,2 milijarde evra

made-in-germany-rs-volkswagen01
Nemački automobilski koncern Folksvagen nastavlja da širi svoje poslovanje u Rusiji i namerava da do kraja 2018. godine u tu zemlju uloži 1,2 milijarde evra. Kako je rekao predsednik upravnog odbora VW-a martin Vinterkorn, Rusija za ovaj koncern predstavlja strateško tržište u razvoju broj jedan u Evropi, preneo je Itar-Tas.

Vršilac dužnosti direktora fabrike Folksvagen grupa Rusija, Andreas Klar nedavno je izjavio da je planirani obim investicija koncerna u sopstvenu fabriku za proizvodnju motora u Kalugi, 250 miliona evra. Njeno otvaranje planirano je za 2015. godinu, a kapacitet je oko 600 motora dnevno. Prema njegovim rečima, među modelima koji se proizvode u fabrici u kalugi, najbolju prilagođenost tržištu ima „folksvagen polo“, oko 60%, a u budućnosti takav nivo dostići će i novi modeli koji se puštaju u proizvodnju, za koje će biti pokrenuta i proizvodnja motora veće nage. Fabrika u Kalugi sada slapa modele „škoda fabija“, folksvagene, „tiguan“ i „polo sedan“, „tuareg“ i „multivan“, a očekuje se i pokretanje proizvodnje škode „rapid“.

U leto 2011. VW je sa grupom GAZ napravio sporazum na osam godina za sklapanje vozila „folksvagen“ i „škoda“ u proizvodnim halama GAZ-a. Krajem 2012. Pokrenuta je puna proizvodnja „škode jeti“, proizvodi se i „škoda oktavija“, a očekuje se i početak proizvodnje „folksvagen džete“. Prema podacima ovog koncerna, od 2006. on je u proizvodnju automobila u Rusiji uložio već 1,3 milijarde evra. Do 2018. Proizvođač planira da u Rusiji svake godine prodaje više od pola miliona automobila. Udeo folksvagenovih brendova na ruskom tržištu sada je 11%.

(NN; Made in Germany RS)

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор