Boš u Rusiji gradi drugu fabriku automobilskih komponenti

made-in-germany-rs-bosch-logo

Nemački koncern Boš uložiće u Samarskoj oblasti u Rusiji oko 50 miliona eura u novu fabriku automobilskih komponenti do 2016. godine.

Kako je rekao predsednik grupe Boš u Rusiji i Zajednici Nezavisnih Država (ZND) Gerhard Pfajfer, kompanija ne isključuje mogućnost da se proizvodi iz fabrike u Samarskoj oblasti u perspektivi izvoze u zemlje ZND, prenosi agencija „Tanjug“.

Nova Bošova fabrika biće druga po redu u Rusiji za proizvodnju automobilskih komponenti. Prva je fabrika u Saratovskoj oblasti, otvorena još 1996. godine. Buduća fabrika biće izgrađena u industrijskom parku na više od 20 hektara i zapošljavaće oko 500 radnika. U okviru nje planirano je da budu tri proizvodne jedinice – za proizvodnju elemenata za šasije, startera i alternatora, kao i dizel motora. Početak proizvodnje planiran je za 2015. godinu.

U regionu Samara automobilska industrija predstavlja okosnicu privrede i čini 65 posto industrije, u kojoj je zaposleno 40 posto radne snage tog regiona. U Samarskoj oblasti nalazi se i najveći ruski proizvođač automobila Avtovaz koji proizvodi „lade“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор