Folksvagen pravi jeftini auto za 7.500 eura

made-in-germany-rs-volkswagen01

Upravni odbor Folksvagena (Volkswagen AG) sprema se da u najskorije vreme odobri proizvodnju novog jeftinog automobila, piše nemački „Menadžer magazin“, a kako prenosi slovački sajt „sme.sk“, nadzorni odbor bi tokom leta trebalo da donese odluku o ovom projektu.

Portparol Folksvagena odbio je da komentariše vest. Međutim, šef ovog koncerna Martin Vinterkorn (Martin Winterkorn) izjavio je prilikom prošlonedeljnog predstavljanja bilansa, kako se kompanija u projektu jeftinog automobila nalazi „neposredno pred ciljem“. Tom prilikom on je dodao i da su poslednji koraci, ipak najteži.

„Menadžer magazin“ tvrdi da bi jeftini automobili trebalo da se prodaju pod novom, trinaestom markom Folksvagen koncerna, kao i da njihova maksimalna cena ne bi prelazila sumu od 7.500 eura. Prodaja ovih jeftinih automobila mogla bi da se očekuje krajem 2016. ili početkom 2017. godine u Kini, gde će ih Folksvagen proizvoditi u saradnji sa lokalnim partnerima. Vozila bi kasnije mogla biti plasirana i na indijsko tržište ili u zemlje jugoistočne Azije, a planirana je godišnja prodaja pola miliona automobila. „Menadžer magazin“ navodi da za razliku od konkurencije, Folksvagen svoj jeftini auto neće prodavati na evropskom tržištu.

Za sada se u cenovnoj klasi ispod 8.000 eura, prodaju automobili rumunske Dačije i japanskog Suzukija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор