“Vojin Popović” iz Novog Pazara prodat za milion eura

made-in-germany-rs-pare-kofer.jpg

Nekadašnjeg novopazarskog giganta, holding preduzeće „Vojin Popović“, kupio je za 128,1 milion dinara konzorcijum u kome su preduzeće “M.N. Petrol company” i „Kenan Gunaj“.

Na javnoj prodaji, održanoj krajem januara u Agenciji za privatizaciju, Odbor poverilaca kompanije „Vojin Popović“ prihvatio je ponudu ovog konzorcijuma koji je i jedini dostavio ponudu za kupovinu, prenosi „Danas“.

O prodaji je morao da se izjasni Odbor poverilaca, s obzirom da je preduzeće “Vojin Popović” na aukcijskoj prodaji ponuđeno za 222 miliona dinara, a jedini zainteresovani kupac je ponudio da plati tek nešto više od 50 posto traženog iznosa.

Inače novi vlasnici kompanije “Vojin Popović” i vlasnici preduzeća “M.N. Petrol company” su Murat i Nedžad Dragolovčanin. Nedžad je i predsednik UO FK “Novi Pazar” i njegov najveći finansijer. Ko je „Gunaj“, drugi član konzorcijuma, u ovom gradu se i dalje zvanično ne zna i sve se svodi na nagađanja.

Preduzeće “Vojin Popović” u svom sastavu ima pet celina: ribnjak, domaću radinost, klanicu, trgovinu i zajedničke službe, a njihova imovina procenjuje se na više od 445 miliona dinara. Kompanija je u stečaju od oktobra 2005. godine, zbog duga od svega 100.000 eura, koji je prema dobavljačima imala domaća radinost.

Zbog svega toga aposleni u ovom preduzeću tvrde da je stečaj tada bio montiran, kada je bez posla ostalo blizu 300 radnika. Od proglašenja stečaja, pa sve do prelaska u ruke novog vlasnika, ovog januara, kompanija je u više navrata bezuspešno prodavana.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор