Beograd izdaje njive na godinu dana

made-in-germany-rs-njiva

Grad Beograd nudi u zakup na godinu dana 2.905 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada.

Kako je objavljeno na sajtu Gradske uprave, zemljište se nalazi u 10 beogradskih opština: Barajevo, Voždovac, Grocka, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Sopot i Čukarica. Ono se izdaje u zakup isključivo za poljoprivrednu proizvodnju i ne sme se dalje davati u podzakup.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 15 sati 27. februara, a pravo učešća na javnom nadmetanju imaju sva pravna i fizička lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i imaju aktivan status.

U preciziranju uslova navodi se da se zemljište daje u zakup u viđenom stanju i zakupac se ne može pozivati na njegove fizičke nedostatke, kao i da se o terminima za obilazak ponuđači mogu informisati preko sajta Grada ili radnim danima u prostorijama Sekretarijata za privredu, u ulici Kraljice Marije 1, od 09 do 15 sati.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali 11. februara je doneo Odluku o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada, nakon čega je i raspisan Oglas za prikupljanja pisanih ponuda. Ovaj oglas može se videti na sajtu Gradske uprave, na oglasnim tablama gradske uprave i gradskih opština, kao i u “Večernjim novostima”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор