„Železnice Srbije“ i nemački „Optima turs“ potpisali ugovor

made-in-germany-rs-voz-na-mostu

Kompanija „Železnice Srbije“ i nemačka agencija „Optima turs“ potpisale su ugovor o transportu agencijskih, turističkih vozova srpskim prugama.

Prema ugovoru vrednom 30 miliona dinara, planiran je saobraćaj za oko 120 vozova u sezoni. Ovi vozovi će polaziti od austrijskog grada Filaha, prolaziti kroz Srbiju, a linija će se završavati u turskom Jedrenu. Prvi voz iz Filaha do Jedrena krenuće u maju ove godine i saobraćati na toj relaciji do novembra 2015. godine, navodi se u saopštenju „Železnica Srbije“, a prenosi agencija „Beta“.

Potpisivanju ovog ugovora prethodio je niz poslovnih sastanaka predstavnika dve kompanije, na kojima su dogovarani detalji o transportu agencijskih vozova, ali i razmatrane mogućnosti za dalji razvoj saradnje kroz realizaciju zajedničkih projekata.

Kako se dodaje u saopštenju, u narednom periodu težište saradnje dve kompanije biće na razmeni iskustava iz oblasti železničkog prevoza robe i putnika, s obzirom da je ova nemačka agencija već godinama prisutna na transportnom tržištu Evropske unije (EU).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор