Vlasnici spornih Mercedesa u Srbiji biće pozvani na proveru ispravnosti

Nemački Mercedes Benz povlači u celom svetu gotovo milion starijih modela automobila zbog problema sa sistemom za kočenje. Zbog mogućeg uticaja “napredne korozije” na kočnicama, iz kompanije porućuju da će kontaktirati vlasnike spornih vozila.

U Mercedesu su precizirali da se opoziv odnosi na ukupno 993.407 vozila na globalnom nivou, a u pitanju su SUV modeli ML i GL, proizvedeni između 2004. i 2015. godine, kao i luksuzni minivanovi R-klase. Kompanija će odmah početi sa povlačenjem kako bi izvršila kontrolu potencijalno neispravnih vozila i zamenila delove ukoliko to bude potrebno.

“Otkrili smo da u nekim od tih vozila na funkciju pritiskanja kočnica može da utiče napredna korozija u predelu kućišta”, navela je kompanija u svom saopštenju i dodala da postoji mogućnost da manevar posebno snažnog kočenja izazove mehaničko oštećenje na pojačivaču kočnice, čime se povećava rizik od sudara.

Iz kompanije Star Import, koja je generalni distributer Mercedesa za Srbiju, potvrđuju da se ova servisna mera sprovodi na svim tržištima i predstavlja ustaljen proces kojim svi svetski proizvođači vozila poboljšavaju kvalitet svojih proizvoda. Kako napominju, sve takve neophodne popravke potpuno su besplatne za korisnike spornih vozila.

– Prema uputstvu za opozive, prvo će se raditi provera da li postoji potencijalni problem, a tek onda će se preći na korekcije, ukoliko bude bilo potrebe. Kupcima se šalju do tri pozivna pisma u slučaju da klijent ne doveze vozilo na pregled ili prepravku nakon prvog poziva, a u njima se jasno navodi i kakve su moguće posledice neizvršavanja kontrole i eventualnih prepravki. Vlasnici spornih modela mogu i direktno da kontaktiraju najbližeg ovlašćenog servisnog partnera kako bi proverili da li je njihovo vozilo obuhvaćeno opozivom – kažu u kompaniji Star Import, a prenosi Biznis.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор