Na koje se automobile u Srbiji odnosi Mercedesov opoziv?

Na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije kompanija Mercedes je objavila da povlači određene modele zbog mogućih problema i kvarova, što je u takvim slučajevima uobičajena praksa nemačkog proizvođača.

U kompaniji Star Import, koja je generalni distributer Mercedes-Benz vozila u našoj zemlji, kažu da se reaguje u skladu sa procedurama propisanim od strane Mercedesa, ali i sa zakonima Republike Srbije, prenosi B92.

Aktuelni opoziv Mercedesovih vozila obuhvata tri različita potencijalna problema. Za vlasnike u Srbiji verovatno je najbitiniji onaj koji se tiče C klase, inače najprodavanijeg modela nemačkog brenda, ali i vozila sa oznakom GLC, kao i električnog SUV-a EQC, svih proizvedenih između 11. decembra 2019. i 18. maja 2020. godine.

Naime, problem se odnosi na kablove električnog servo upravljača, kod kojih zbog mogućeg oštećenja svežnja kablova u postupku proizvodnje postoji rizik da dođe do prodora vlage u njega, kao i u samu upravljačku jedinicu, što bi u krajnjem slučaju moglo da dovede do gubitka elektro-servo asistencije upravljača, čime raste rizik od nezgode.

– Vlasnici spornih vozila u našoj zemlji biće obavešteni da su njihovi automobili obuhvaćeni opozivom, na uobičajen način, preko ovlašćenih servisnih partnera. Ukoliko su u nedoumici, vlasnici pomenutih modela mogu da direktno kontaktiraju najbliži ovlašćeni servis Mercedesa kako bi proverili da li je njihovo vozilo obuhvaćeno opozivom – kažu u kompaniji Star Import.

Inače, pored ovog, Mercedes je objavio još dva opoziva, od kojih se jedan odnosi na automobile S klase proizvedene između 22. jula i 21. decembra 2020. godine, a drugi na komercijalna vozila Mercedes Sprinter napravljena u periodu od 10. januara do 1. oktobra 2020. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор