Vlada Srbije usvojila izmene propisa o zapošljavanju stranaca

Vlada Srbije je usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o strancima i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca, čime se, kako je saopšteno, omogućava da strani državljani ostvare istovremeno pravo na privremeni boravak i rad u Srbiji, kroz jedinstveni postupak odobrenja privremenog boravka i radne dozvole.

„Izdavanje jedinstvene dozvole, odnosno dozvole za boravak i rad, u potpunosti je digitalizovan, s obzirom na to da se taj zahtev može podneti isključivo elektronskim putem. Takođe, jedinstveni veb portal sadržaće na jednom mestu sve informacije u vezi sa ulaskom, boravkom i radom stranaca u Srbiji“, saopštili su iz vlade.

Pored ovoga, vlada je donela i Zaključak kojim se odobrava realizacija četiri projekta na području Podunavlja, namenjenih unapređenju turističke infrastrukture, a tiču se: izgradnje sportsko-rekreativnog centra sa auto-kampom u Kovinu, izgradnje biciklističke staze duž dunavskog nasipa od Vračevog Gaja do Stare Palanke na teritoriji Opštine Bela Crkva, izgradnje biciklističko-pešačke staze sa rasvetom, od Tvrđave Ram do Srebrnog jezera, dužine 10 kilometara na teritoriji Opštine Veliko Gradište i uređenja sportsko-rekreativnog kompleksa duž keja u Novom Sadu.

Na poslednjoj sednici je usvojena i Uredba o Boračkoj spomenici, kao vidu priznanja i zahvalnosti borcima i ratnim vojnim invalidima za učestvovanje u odbrani otadžbine. Tom uredbom, kako je saopšteno, utvrđeni su uslovi, način dodeljivanja, rangovi i izgled Boračke spomenice, kao i način vođenja evidencije o dodeljenim Boračkim spomenicama.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор