Sejari zabeležio rekordnu prodaju KRONE priključnih vozila

Beogradska kompanija Sejari, koja je na našem tržištu generalni zastupnik, distributer i serviser priključnih vozila nemačkog proizvođača KRONE, ostvarila je u prošloj godini odlične prodajne rezultate.

– Uprkos brojnim izazovima, pre svega zbog poremećenih lanaca snabdevanja, koji su posledica i pandemije Covid-19, ali i ratnih operacija u Ukrajini, u prošloj godini smo prodali oko 200 novih poluprikolica različitih namena našeg principala KRONE, što je za 20 posto više nego u 2021. Posebno smo zadovoljni rekordnom isporukom poluprikolica-hladnjača, za kojima naše tržište pokazuje sve veće interesovanje – navodi direktor Sejarija Miloš Marijić.

On je objasnio da je prodajni uspeh još značajniji ukoliko se u obzir uzme činjenica da je kompanija KRONE za svako od svojih tržišta imala određenu kvotu svojih proizvoda, u kojoj se Sejari izborio za dobru poziciju, što mu je omogućilo da odgovori na zahteve većine svojih kupaca, uz skraćene rokove isporuke.

– Na našem tržištu se oseća blagi pad potražnje za priključnim vozilima, uslovljen različitim uticajima, a jedan od njih je i stalni rast cena svih komercijalnih vozila, uključujući i priključna. Ipak, cene KRONE vozila tokom 2022. nisu bile drastično uvećane u odnosu na 2021 – kaže Marijić, a prenosi eKapija.

Prema njegovim rečima, u ovoj godini ne treba očekivati smanjenje već ustaljenih cena, jer se pretpostavlja da ćeone neko vreme biti nepromenjene, ali je, kako je dodao, realno računati na izvesna poskupljenja svih vrsta vozila, pa i komercijalnih.

– Problemi u evropskoj proizvodnji komercijalnih vozila se nastavljaju. Ekonomije mnogih država slabe, cene energenata su nepredvidljive, a generalno na našem kontinentu osciluju i potrebe za prevozom različitih roba, što utiče na potražnju za transportnim sredstvima. Mi smo spremni za sve te izazove i na osnovu prodajnih rezultata u prvim mesecima ove godine ipak imamo razloga za optimizam – zaključuje direktor Sejarija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор