„Ultra D“ gorivo na NIS pumpama

made-in-germany-rs-nis-pumpa

Naftna industrija Srbije (NIS) je na svojim pumpama započela sa prodajom „Ultra D“ premijum dizela, euro 5 kvaliteta, nove vrste motornog goriva proizvedenog u Rafineriji nafte u Pančevu, prenosi „B92“.

U ovo gorivo se naknadno dodaju visokokvalitetni aditivi, a kako NIS navodi „Ultra D“ je obogaćen i poboljšan aktivnim komponentama u cilju optimalne zaštite motora automobila. Svojim aktivnim komponentama, gorivo čisti postojeće i sprečava taloženje novih nečistoća u sistemu za ubrizgavanje goriva, sprečava koroziju i poboljšava podmazanost pokretnih delova motora. Time se povećava snaga motora, manji je rizik od kvarova, produžava se vek automobila, a moguća je i manja potrošnja goriva.

Ovakav motor ima bolje sagorevanje goriva i manje štetnih materija u izduvnim gasovima, pa se njegovim korišćenjem obezbeđuje manje zagađivanje životne sredine, a sva ta poboljšanja postignuta su dodavanjem vrhunskih aditiva poznate svetske hemijske kompanije „BASF“.

„Ultra D“ dizel gorivo za sada može da se kupi na 127 benzinskih stanica „NIS Petrola“ širom Srbije, a više informacija o samom gorivu, kao i tačan spisak pumpi potrošači mogu da vide na internet stranici: www.nispetrol.rs.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор