Ulaznice za Bauhaus muzej rasprodate pre otvaranja

Interesovanje za obilazak novog Bauhaus muzeja u nemačkom gradu Desau, koji će biti zvanično otvoren za neki dan, bilo je izuzetno veliko i znatno pre nego što će prvi posetilac kročiti u njega.

Nakon otvaranja muzeja 8. septembra, to će biti druga takva izložba arhitekture i dizajna čuvene škole Bauhaus, osnovane pre 100 godina. Prvi takav muzej je vrlo uspešno otvoren u Vajmaru početkom aprila, od kada ga je posetilo više od 160.000 ljudi, javlja Fondacija Bauhaus, prenosi Indikator.

Organizovane grupe iz Nemačke, Italije i Španije, kao i posetioci iz Azije i Amerike već su se najavili i rezervisali ulaznice za posetu novom muzeju u Desauu. Kako kaže Klaudija Peren, direktorka fonda Bauhaus Dessau, za ovu godinu su potpuno rasprodati, iako muzej još nisu ni otvorili.

Bauhaus je osnovao arhitekta Valter Gropijus 1. aprila 1919. godine u Vajmaru, kao udruženje avangardnih umetnika u ulozi učenika i nastavnika koji su svi zajedno živeli i stvarali u istom kampusu. Među poznatijim članovima bili su i slikar Oskar Šlemer, slikar i teoretičar Vasilij Kandinski, slikar i fotograf Paul Kle…

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор