Ako idete u Štutgart posetite Mercedesov muzej

Na devet spratova Mercedesovog muzeja u Štutgartu smešteno je 160 automobila koji prikazuju celokupnu istoriju jednog od svetski najpopularnijih proizvođača luksuznih automobila, od samih početaka proizvodnje 1886. godine, pa sve do modernih vremena.

U Nemačkoj se nalaze sedišta nekih od najvećih svetskih automobilskih kompanija sa veoma bogatom istorijom, a sve one imaju i svoje muzeje. Uz “BMW”-ov muzej u Minhenu i “Porsche”-ov, takođe u Štutgartu, “Mercedes-Benz”-ov verovatno privlači najviše pažnje ljubitelja automobila.

Ovaj muzej se prostire na devet spratova na kojima je izloženo 160 eksponata iz različitih vremenskih razdoblja Mercedesove proizvodnje, uključujući tu i trkačke modele i F1 bolide iz bogate takmičarske istorije kompanije.

Tu je smeštena i arhiva originalnih tehničkih crteža, kao i sva ostala dokumentacija o različitim modelima ove čuvene marke. Kao eksponati izložene su i knjige narudžbina za vozila, koje datiraju još od samih početaka rada kompanije.

Za sve one koji nisu u prilici da uživo posete ovu automobilsku atrakciju, na sajtu muzeja se može naći virtuelna tura, prenosi “b92”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор