U Leskovcu otvoren Akva park na 15.000 m2

U Leskovcu je na mestu nekadašnjeg motela Atina otvoren istoimeni akva park, na površini od 15.000 m2, sa puno tobogana, čija ukupna dužina iznosi preko 400 metara, velikim bazenom sa kafićem, talasnim bazenom i malim bazenom sa toboganima za decu.

Vrednost radova na izgradnji akva parka iznosi 2 miliona eura, kompleks koristi vodu iz gradske mreže, poseduje 1.500 ležaljki, a može primiti duplo više posetilaca o čijoj će bezbednosti svakodnevno brinuti deset spasilaca, navodi se na sajtu Gradkse uprave Leskovca.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je istakao da se na ovakav objekat dugo čekalo u gradu. On je porodici Stojanović, vlasnicima mlekare Gložane, ali i Akva parka Atina, zahvalio što će izgradnja bazenskog kompleksa i najavljena izgradnja hotela i restorana u okviru njega, potpuno osavremeniti deo grada u kojem se nalaze.

– Listi gradova čiji su sastavni deo atrakcije poput akva parka od danas se pridružuje i naš prelepi grad Leskovac. Ovakav objekat je dugo čekana investicija u našem gradu i zahvaljujući ovim otvorenim bazenima, upotpunnjena je turistička ponuda našeg grada. Srećan sam što smo u protekla četiri dana prisustvovali otvaranju tri objekta, najpre Kataloga, nakon toga velike fabrike nameštaja DIT’S i što sada ovu nedelju završavamo otvaranjem ovog prelepog Akva parka – poručio je Cvetanović.

Otvaranju leskovačkog akva parka prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović koji je tom prilikom istakao da će akva park, kao dopuna turističke ponude Leskovca, biti veoma značajan kako za sam grad tako i za čitav Jablanički okrug, jer će privući puno posetilaca.

Akva park Atina u Leskovcu će biti otvoren za posetioce svakog dana od 10.00 do 19.00 časova.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор