Na Jastrebačkom jezeru otvoren Avantura park

Na najlepšem delu popularnog planinskog izletišta Jastrebac kod Kruševca otvoren je novi jedinstveni Avantura park za decu i odrasle, uklopljen u prirodni ambijent na samom obodu Jastrebačkog jezera.

– Avantura park nudi različite sadržaje, a najzanimljiviji su žičara od oko 100 metara, popularni zip lajn, koja prelazi preko jezera, te je stoga jedinstvena u Srbiji. U ponudi je i penjanje na 10 metara visoku veštačku stenu koja služi za obuku alpinista, kao i prostrano dečje igralište sa stazama i preprekama, čardakom od drveta, brdom od sintetičke trave s toboganom, velikim šahom, malom stenom i mini zip line-om – kaže za eKapiju Miloš Milanović iz Turističke organizacije grada Kruševca.

Jastrebački Avantura park omogućava pojedinačne i grupne posete, organizuje takmičenja, ali i tim-bilding programe. Prednost ovog parka je što se u njegovoj blizini nalaze vodeće turističke destinacije u Srbiji, kao što su Kopaonik, Vrnjačka banja, Niš i Sokobanja kojima, kako je rečeno na otvaranju parka, može da upotpuni sadržaj i poveća vanpansionsku potrošnju za turiste koji obilaze taj region.

Izgradnja parka je počela prošle jeseni, a sredstva su najvećim delom obezbeđena preko konkursa Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, dok su deo novca obezbedili Grad Kruševac i Korporacija Trayal, koji su vlasnici Jastrebac Lake Resorta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор