U avione Lufthanze bez maski uz negativan korona-test

Nacionalna nemačka avio-kompanija Lufthansa od 1. septembra će omogućiti svojim putnicima da tokom leta budu bez zaštitnih medicinskih maski, ukoliko sa sobom imaju lekarsko uverenje i negativan korona-test star ne više od dva dana.

Grupacija koja upravlja kompanijama Lufthanza, Svis er i Ostrijan erlajns, od svih putnika starijih od šest godina zahteva da nose zaštitne maske tokom leta i bila je među prvim avio-operaterima koji su u maju uveli obavezno nošenje maske u sklopu novih bezbednosnih mera.

Obavezu nošenje maski uvele su sve avio-kompanije širom sveta u pokušaju zaustavljanja širenja virusne pandemije. Nakon brojnih incidenata, Međunarodna organizacija civilnog vazduhoplovstva nedavno je ponovo apelovala na putnike da obavezno nose zaštitne maske, kako se ne bi narušila sigurnost leta, iskustvo putovanja drugih putnika i radno okruženje posade.

Svetske avio-kompanije, koje su već na samom početku širenja korona virusa uvele čitav niz bezbednosnih mera, kažu da je sada rizik od zaraze vrlo nizak. Iz Lufthanse, međutim, nastavljaju da apeluju da se „ne radi samo o zaštiti sebe, već o zaštiti svih ostalih na letu“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор