Pomoć BASF-a u borbu protiv korona virusa

Nemački hemijski gigant BASF je započeo kampanju pod nazivom „Helping hends“, u okviru koje će pružiti podršku istraživačkim timovima širom sveta koji rade na otkrivanju hemijskih supstanci za suzbijanje korona virusa.

U saopštenju nemačke kompanije se dodaje da će u okviru ove kampanje BASF donirati istraživačkim timovima i zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju. Takođe, BASF-ovi istraživači su detektovali 150 komponenti koje se potencijalno mogu koristiti u lečenju korona virusa i već su ih ustupili timovima koji razvijaju lek, prenosi agencija Tanjug.

Iz kompanije poručuju da imaju preko 150 godina iskustva u istraživanju hemijskih supstanci, veliko znanje i ogromne baze uzoraka. Kako ističu, korišćenje svojih ogromnih istraživačkih potencijala samo je jedan od načina na koji kompanija može da doprinese u borbi protiv virusne pandemije.

Pored ovoga, BASF-ovi hemičari iz ogranka računarske hemije priključili su se projektu “COVID-19 Moonshot”, naučne zajednice “PostEra” i uz pomoć superkompjutera Kjuriositi pokušavaju da pronađu supstancu koja bi suzbila umnožavanje virusa u telu. Do sada su detektovali 20 potencijalnih molekula i to obznanili kako bi podstakli dalje studije, kažu u kompaniji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор