Scenario pandemije korona virusa Nemačkoj bio poznat još 2012.

Govoreći u emisiji „Volter Fajt – Šta ima profesore“ (3. deo), ovaj istaknuti naučnik i pisac iz Južnoafričke Republike upoznao je javnost sa sadržajem dokumenta nemačke vlade iz 2012. godine, koji bukvalno izgleda kao scenario aktuelnih dešavanja vezanih za pojavu i širenje pandemije korona virusa.

U društvu voditelja Martina Smita, profesor dr Volter Fajt je istakao da Zvanični dokument Bundestaga, objavljen 2013. godine, br. 17/12051, predviđa moguće prirodne katastrofe, ali i virusne epidemije, kao i da daje preporuke kako država da reaguje u takvoj vrsti krize.

– Ovaj dokument liči na obrazac onoga što se trenutno dešava u svetu, odslikava ovo stanje i liči na scenario, baš kao što su i brojni filmovi i knjige „pripremali“ čovečanstvo na sve što danas preživljavamo, tako da olako prihvatamo sve zakone koji se donose, trudeći se da budemo oprezni i odgovorni. Veoma je simptomatično to što se procene trajanja pandemije, perioda inkubacije, kao i broja žrtava koje je javno iznela kancelarka Merkel, podudaraju sa procenama u navedenom dokumentu, starom 8 godina – ističe dr Fajt i dodaje da je Nemačka već donela značajne mere u smislu restrikcije ljudskih prava, slobode udruživanja i slično.

Kako dalje navodi, ovaj dokument predviđa i štetu koja će nastati usled pandemije, sa posebnim osvrtom na sve privredne grane, a razmatra i uticaj na životnu sredinu i ljudsku populaciju. Kada je reč o životnoj sredini i kulturnom nasleđu štete neće biti, ali će privreda biti na velikom udaru, pre svega mali privrednici i biznisi koji neće moći da opstanu. Kako se predviđa, epidemijom neće biti ugroženi proizvođači nafte, struje, zaposleni u oblasti telekomunikacija, informatike, a nesmetano će raditi i banke i berze. Međutim, turizam i vazdušni saobraćaj će praktično nestati, a automobili će postati osnovno prevozno sredstvo, budući da će vozila javnog prevoza biti tretirana kao potencijalna mesta prenošenja virusa.

Ipak, najveće posledice, kaže Fajt, nastaće po ljudski rod, po svet onakav kakav poznajemo, jer dokument predviđa socijalne nemire, nerede, građansku neposlušnost i velike političke i psihološke raznolikosti u shvatanju i tumačenju situacije. Južnoafrički naučnik podseća da su nemački Institut za naučna istraživanja i društvenu politiku i dr Volfgang Vodarg, ekspert u oblastima epidemiologije i respiratornih bolesti, izrazili čuđenje zbog načina na koji se korona virus tretira i posebnih mera koje se zbog njega preduzimaju, budući da se radi o samo jednom virusu iz grupe sličnih sezonskih virusa sa kojima se svet suočava svake godine.

Dokument obiluje fascinantnim detaljima, napominje Fajt, kao što su predviđanja da će svet pogoditi Modi-SARS korona virus, da će epidemija početi na pijaci u februaru, kao i da će se iz Azije virus „preseliti“ u Evropu i Severnu Ameriku, kao i da će posledice biti velike po čitav svet. U dokumentu se ističe da će se različite zemlje na različite načine odnositi prema virusu i boriti sa njim, pa će i posledice biti različite. Pri tom se posebno tretira pitanje mera koje će biti uvedene, na prvom mestu karantin i samoizolacija, ali i mere koje će dovesti do suzbijanja osnovnih ljudskih prava i sloboda, uključujući i pravo na privatnost u vlastitom domu. Posledice u smislu društvenog života, kaže Fajt, biće astronomske.

– Drugim rečima, život će se potpuno promeniti, bar na par godina. Usled bolesti doći će i do smanjenja proizvodnje hrane, što će svakako naterati ljude na drugačiji model življenja. Novca će možda i biti, ali čemu služi novac ako su rafovi prazni, a predviđa se udar i na pravosudni sistem, budući da bi zbog kontrole broja ljudi na malom prostoru trebalo ukinuti porotu, pa bi, u perspektivi, jedan sudija samostalno donosio odluku šta je zakonito, a šta ne – kaže Fajt.

Oslanjajući se na brojnu literaturu, vlastito iskustvo i ponašanje populističkih političara, dr Fajt smatra da bi se mogli steći svi uslovi koji bi doveli do nove revolucije, slične onoj u Francuskoj, jer će novi zakoni zadirati u naše kuće i određivati gde, kada i sa kim možemo da budemo. On se posebno osvrnuo i na mogućnost da neke zemlje, zarad poštovanja kriznih mera, uvedu i Vojni sud, koji je čak i iznad Ustava, a takođe je analizirao i uticaj istaknutih političara-poštovalaca Nojinih zakona (Noahidskih kodeksa), kao i posledice do kojih bi doveli njihova implementacija i izdizanje na nivo pravila življenja.

Dr Fajt smatra da je „ovaj dokument nacrt koji se doslovce prati“. Stoga on kaže da zakone ljudske treba poštovati, sve dok ne budu ugroženi zakoni Božiji, a, po svemu sudeći, to bi se moglo desiti. U tom slučaju ljudski rod bi, konačno, trebalo da se pokaže u pravom svetlu, sačuva veru i svet koji poznaje i kakav voli.

Cela emisija „Volter Fajt – Šta ima profesore“ (3. deo) može se pogledati na internet adresi https://youtu.be/kzpQx-LsBck

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор