U Srbiji počela proizvodnja leka protiv korona virusa

U Srbiji je počela proizvodnja hlorokina, leka protiv malarije, koji se sada koristi i u lečenju korona virusa, saopštio je srpski predsednik Aleksandar Vučić, a prenosi agencija Tanjug.

„Upravo počinje proizvodnja hlorokina u Srbiji, ključnog leka protiv Kovida 19. Bravo za Galeniku i srpske radnike“, naveo je predsednik Srbije na zvaničnom instagram profilu „BudućnostSrbije“, uz fotografije iz farmaceutske kompanije Galenika.

Inače, Hlorokin je već dobro poznat i proveren, „stari“ lek koji se koristi u lečenju malarije, a za koji se ustanovilo i da je veoma efikasan kao terapeutsko sredstvo u procesu lečenja infekcije izazvane korona virusom.

Kako je juče saopšteno, supstanca za proizvodnju ovoga leka je stigla u Srbiju, a kompanija Galenika će uspeti da proizvede dovoljne količine hlorokina da se zadovolje potrebe na nivou cele zemlje.

Predsednik Srbije je danas saopštio i da je u Rumi počela masovna proizvodnja hirurških maski, uz komentar da se radi o još jednoj velikoj pobedi Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор