AHK Srbija prikupila više od milion € za borbu protiv pandemije

Članice Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbija) prethodnih nedelja su donirale institucijama i zdravstvenim radnicima u Srbiji pomoć u vrednosti od 1.087.000 eura, u cilju podrške borbi protiv pandemije korona virusa.

Radi se o pomoći u medicinskoj opremi i novcu za njenu nabavku, o donaciji u robi i prehrambenim i higijenskim paketima, ali i o ustupanju usluga firmi, članica komore, u humanitarne svrhe, poput prevoza i distribucije, navodi se u saopštenju AHK Srbije, a prenosi eKapija.

Prema rečima predsednika komore i generalnog direktora kompanije Hemofarm, Ronalda Zeligera, Nemačka je bila i ostala pouzdan partner Srbiji, a angažman nemačkih investitora nastaviće da doprinosi ekonomskoj održivosti Srbije i u teškim vremenima.

– Nemački investitori su prisutni u Srbiji pune dve decenije, a trenutno ovde posluje blizu 400 nemačkih kompanija sa više od 60.000 zaposlenih. To je jasan pokazatelj da je Nemačka jedan od najvažnijih i najpouzdanijih privrednih partnera Srbije, a tako će biti i ubuduće. Čak i u ovim izazovnim trenucima kada su čitav svet i globalna ekonomija pogođeni efektima pandemije, veoma je važno da ostanemo ljudi i da svako od nas, onoliko koliko može, pomogne institucije i zdravstvene radnike u borbi protiv korona virusa. Donacije kompanija su naš način da pokažemo da je Nemačka ne samo važan privredni partner, već pre svega prijatelj – poručio je Zeliger.

Zdravstvenom sistemu Srbije pomoć su do sada donirali Generali Osiguranje Srbija, Hemofarm A.D., Henkel Srbija, Inmold, Klett izdavačka kuća doo, Lidl Srbija, Messer Tehnogas, Mirax Agrar, Nelt Grupa, Peric Trans Company, Stim-Import Loznica, Transfera doo, ZG Lighting SRB doo (Zumtobel Group) i mnogi drugi, dodaje se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор