Nemačka ulaže 150 milion eura u umrežavanje bolnica i laboratorija

Nemačko Ministarstvo za istraživanje najavljuje da će sa 150 miliona eura finansirati formiranje mreže između laboratorija i bolnica za razmenu podataka o svima zaraženima i istoriji njihovih bolesti. Kako se očekuje, ti podaci će pomoći u pripremi vakcine protiv novog korona virusa.

Pored toga, Nemačka je od juče povećala broj testiranja na korona virus, tako da će od sada nedeljno biti testirano ukupno 500.000 ljudi kako bi se ranim otkrivanjem infekcije doprinelo da nivo smrtnosti ostane relativno nizak, istakao je nemački epidemiolog Kristijan Drosten i dodao da je ova zemlja do sada imala mali broj smrtnih slučajeva u odnosu na broj zaraženih, prvenstveno zbog toga što se mnogo radi na laboratorijskoj dijagnostici.

Nemačka je počela sa testiranjem pre drugih zemalja, a velika mreža laboratorija omogućila joj je brzo i masovno sprovođenje testiranja. U ovoj zemlji broj zaraženih do sada se popeo na ukupno 36.508, od čega je 198 preminulo. Sa 0,5 posto, Nemačka ima najmanju u svetu stopu smrtnosti od posledica inficiranosti korona virusom, u Francuskoj ta stopa iznosi 5,2 posto, a u Španiji čak 7 procenata.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор