Ponovo rade aerodromi u Nišu i Beogradu

Danas su ponovo uspostavljeni komercijalni letovi sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“, a od juče je normalizovan rad i beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, nakon dva meseca od kako su bili zatvoreni zbog rizika od širenja pandemije korona virusa.

Na niškom aerodromu je odlukom Vlade Srbije ponovo otvoren granični prelaz, što je omogućilo uspostavljanje redovnog avio saobraćaja. Iz preduzeća Aerodromi Srbije poručuju da svi putnici moraju da se ponašaju i imaju sva neophodna dokumenta u skladu sa obavezama koje su nametnule države u koje odlaze.

Vlada je takođe odlučila i da svi dolazeći putnici od danas mogu da uđu na teritoriju Srbije bez da imaju negativan test na korona virus, a ukinuta je i obavezna samoizolacija, uz poštovanje svih propisanih mera i preporuka Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Niš. U tom smislu Aerodromi Srbije su preduzeli sve potrebne mere zaštite kako bi putnici i zaposleni bili bezbedni tokom boravka i rada.

Iz ovog preduzeća apeluju na putnike da se ponašaju odgovorno prilikom boravka na aerodormu, da na aerodrom ne dolaze bez zaštitne maske, kao i da prate sva uputstva koja su istaknuta u terminalnoj zgradi, ali i koja će dobijati od osoblja aerodroma, prenosi agencija Tanjug.

Od juče su počeli komercijalni letovi i sa beogradskog aerodroma. Er Srbija je obavila prve letove za Frankfurt i Cirih, a najavljeno je da će se uskoro leteti i za London, Amsterdam i Pariz, a potom i ka gradovima u regionu. I na aerodromu „Nikola Tesla“ putnici obavetno moraju imati zaštitnu masku uz obavezno temeljno pranje ruku, a maska je obavezna i tokom samog leta.

– Postavili smo na mnogim mestima sredstva za dezinfekciju ruku. Savetujemo da putnici dođu minimum dva sata ranije, a poželjno je i tri sata pre leta, kako bi se sve procedure mogle sprovesti – navela je izvršna direktorka aerodroma Senka Jelenković.

Sledećeg meseca se očekuje nastavak postepene normalizacije saobraćaja sa aerodroma Konstatin Veliki u Nišu i Morava u Kraljevu, kao i da i druge avio-kompanije obnove saobraćaj u skladu sa sopstvenim procenama i odlukama, prenosi N1.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор