Tramvaji iz Kragujevca idu za Nemačku

Tramvaji iz Simensove fabrike u Kragujevcu saobraćaće do kraja jeseni ulicama jednog nemačkog grada, rekao je generalni direktor Simensa za Srbiju Udo Ajhlinger i najavio otvaranje više hiljada radnih mesta u Kragujevcu.

Ajhlinger je objasnio da je Simens tokom protekla 24 meseca menjao fabriku koju je preuzeo od Milanović inženjeringa, u kojoj se proizvodio aluminijum. Sada se tu proizvode šinska vozila, postrojenja su završena, podignute su i tri sale, i sada je u fabrici dovoljno prostora, prenosi RTS.

– Udvostručili smo broj zaposlenih u Kragujevcu, obučili smo inženjere, tehničare i drugo osoblje. Sve je to izuzetno složen proces za koji je potrebno mnogo sredstava i napora. Ponosan sam na ono što smo postigli i srećan sam što mogu da kažem da ćemo krajem jeseni isporučiti naše tramvaje nemačkom gradu – ističe Ajhinger.

On je naglasio da sve Simensove fabrike i inženjerski centri u Srbiji uvek traže talentovane ljude za sve pozicije, a svi takvi konkursi su dostupni preko interneta.

– Stalno tragamo za najboljim i talentovanim ljudima u Srbiji i uspevamo da ih nađemo, što dosta govori o ovoj zemlji. Izuzetno smo ponosni na naš inženjerski centar, gde imamo 60 inženjera koji direktno iz Kragujevca upravljaju projektima na svetskom tržištu – objašnjava Ajhinger i dodaje da je cilj kompanije da utrostruči broj inženjera u narednih godinu i po dana.

Simens zbog toga gradi nova postrojenja i širi proizvodne kapacitete u Kragujevcu, čime, naglašava Ajhinger, radi nešto dobro za društvo, jer omogućava ljudima da dobiju posao u svojoj zemlji umesto da odlaze u inostranstvo.

– Simens vidi veoma pozitivne signale u Srbiji i vladu koja je posvećena privrednom rastu i privlačenju direktnih stranih investicija. Mogu da kažem da postoji dug spisak ljudi koji su zainteresovani da ulažu u Srbiju. Ključ za uspeh je u tome da vlada uspostavi program i održi svoja obećanja. Trenutno vidim da je vreme za ulaganje u Srbiju izuzetno dobro – poručio je Ajhinger.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор