Bošov “Help Connect” sam zove pomoć u slučaju nesreće

Nemačka tehnološka kompanija Bosch razvila je novi sistem za motocikle pod nazivom “Help Connect”, koji automatski poziva hitnu pomoć u slučaju teže saobraćajne nesreće.

Budući da je namenjen motociklistima, sistem je osmišljen kako bi im se u slučaju nesreće što pre pružila pomoć i tako im se sačuvao život. Naime, podaci pokazuju da je broj smrtnih slučajeva motociklista 20 puta veći u odnosu na vozače automobila.

Help Connect sistem je zasnovan na senzoru koji je deo Bosch MSC kontrole stabilnosti motocikla, a koji meri ubrzanje i ugaonu brzinu stotinu puta u sekundi. Na ovaj način sistem prikuplja informacije o poziciji i nagibu motocikla.

U senzor je integrisan algoritam sudara, zahvaljujući čemu može da otktije da li je bilo sudara ili pada. U slučaju saobraćajne nesreće šalje podatke o lokaciji i vozaču u Bošov servisni centar, dok u slučajevima težih nesreća odmah poziva hitnu pomoć.

Bošov Help Connect sistem namenjen motociklistima prvo će biti dostupan na tržištu u Nemačkoj, a kasnije i u drugim zemljama, javlja Engadget.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор