Kragujevački tramvaji idu za Bremen

U novoj modernoj industrijskoj zoni MIND Park u Kragujevcu već je izgrađeno nekoliko proizvodnih hala iz kojih uveliko izlaze komponente za šinsku industriju, a uskoro se očekuje i početak proizvodnje vozova i avionskih delova, javljaju Večernje novosti.

Kragujevački MIND Park se prostire na 150 hektara zemljišta, a u njemu radi 1.200 ljudi u okviru MIND Groupacije i dve Simensove fabrike. U ovom industrijskom kompleksu rade i instituit za ispitivanje kvaliteta metala i najveća lakirnica u Evropi, a u fabrici koju je zakupio nemački tehnološki gigant Siemens započela je proizvodnja tramvaja po porudžbi nemačkog grada Bremena.

– Nadamo se da će zaposlenih biti i mnogo više. Ove godine biće izgrađene još najmanje tri proizvodne hale za dobavljače u industriji šinskih vozila, ali nisu isključene ni druge oblasti metaloprerađivačke industrije, pre svega avio-industrije – kaže Igor Mitrović, direktor MIND Real Estate, kompanije koja je vlasnik ovog industrijskog parka i jedne od osam kompanija u sastavu Milanović Industries Group.

Prema njegovim rečima, iz fabričkih pogona MIND Parka uskoro će izaći prvi vagoni koje je ugovorio Simens, a celokupnim aranžmanom je dogovorena godišnja proizvodnja 80 tramvaja, odnosno 320 vagona.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор