Nemački Rewe i Edeka testiraju jestive kese

Kako bi smanjili količinu plastike u svojim marketima, nemački maloprodajni trgovinski lanci Rewe i Edeka nedavno su počeli sa testiranjem jestivih kesa.

Obe kompanije su do novog rešenja stigle nezavisno, kroz saradnju sa međunarodnim kompanijama koje se bave proizvodnjom takve vrste kesa. Naime, svi proizvodi se pakuju u specijalne pakete koji se transportuju u tankim, zaštitnim, pa čak i čak jestivim kesama.

Zaštitne kese za Edeku napravila je američka kompanija Apeel Sciences, a svi oni koji su probali jestive verzije ovih kesa za pakovanje kažu da su ukusne, kao i da su napravljene od voća i povrća, semenki i prirodnih ljuski.

Kese ne dopuštaju gubljenje vode i truljenje, što obezbeđuje da hrana ostane sveža. Nove kese se mogu naći odabranim prodavnicama, a prvo su testirane na avokadu, prenosi In Store Trade Magazine.

I kompanija Rewe je započela sa testiranjem ovakvih kesa, napravljenih od prirodnog šećera, kaše i raznih biljnih ulja, koje pravi britanska kompanija AgriCoat NatureSeal. Na tržištu se u takvim kesama već nalazi avokado, koji se može kupiti u 860 objekata trgovinskih lanaca Rewe i Penny.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор