Nemački hotel posvećen kobasicama

Preduzimljivi nemački mesar Klaus Bebel, iz bavarske opštine Georgensgmind, smislio je način da poveća prodaju domaćih kobasica koje sam proizvodi, pa je nedavno otvorio “prvi hotel u znaku kobasica”.

– Neslaganje je u osnovi mog poslovnog modela. Ili će gosti smatrati da je ovo mesto super ili će odmahnuti rukom i reći „nikad više“ – priča ovaj nemački mesar uz smeh i dodaje da njegov hotel svakako neće biti popularan među vegetarijancima i veganima.

Kobasičarski hotel ima sedam soba čiji su zidovi oblepljeni tapetama sa uzorkom sočnih kobasica, iznad kreveta u jednoj od soba vise domaći mesni proizvodi, a svuda naokolo se mogu naći recepti i uputstva za pravljenje kobasica i drugih mesnih prerađevina, prenosi „N1“.

Na ulazu u hotel goste pored recepcije dočekuje pult sa konzerviranim viršlama koje su takođe gazdin proizvod. Za pasionirane obožavaoce mesnih prerađevina određena je soba broj 1, iznad čijeg kreveta vise plastične kese sa sirovim mesom i mašću. Čak je i ograda hotelskog stepeništa ukrašena Bebelovim najprodavanijim mesnim proizvodima.

Za goste željne mesarskog nauka hotel je obezbedio praktičnu obuku u gazdinoj mesari, gde direktno od virtuoza mogu učiti zanat i vežbati se u pravljenju bavarskih kobasica. Ponosni gazda smatra da se njegov proizvod po nečemu mora razlikovati od drugih koji se prodaju u nemačkim supermarketima, te se stoga trudi da gostima ponudi više i bolje, zbog čega je za goste smislio i slogan koji glasi: „Umesto da samo kupite kobasice, učestvujte u njihovoj izradi”.

Hotel posvećen nemačkim domaćim kobasicama nalazi se nedaleko od Bebelove mesare, a u pretvaranje u hotel zgrade u kojoj se nekada nalazila lokalna kafana, ovaj domišljati bavarski mesar je uložio 700.000 eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор