Tematski hotel posvećen Nikoli Tesli

U centru Beograda otvoren je novi hotel pod imenom Nikola Tesla, koji je u celosti dizajniran i opremljen detaljima iz života i rada našeg čuvenog naučnika.

– Pored standardne ponude hotela i smeštaja, bio nam je cilj da gostima omogućimo da nešto i nauče o samom Tesli. U logou hotela je simbol naizmenične struje, nazivi soba nose imena koja su u vezi sa Teslom, a na posuđu su izgravirane formule za jedinicu „tesla“. Ljudima je to zanimljivo, jer vole da vide nešto novo – priča direktor Tesla hotela Mihajlo Cakić.

Svaka od soba u prvom beogradskom tematskom hotelu posvećena je nekom od Teslinih izuma, a naročito su interesantne unikatne fotografije, čija su autorska prava za koriščenje otkupljena od Muzeja Nikola Tesla u Beogradu.

– Skice pantenata koje se nalaze na zidovima soba mogu da se nađu isključivo u Zavodu za patente u Americi i u Muzeju Nikole Tesle u Beogradu sa kojim imamo jako dobru saradnju. U tim skicama imate dosta zanimljivih stvari, a mogu se videti i linije koje je lično povukao Tesla svojom rukom – kaže Cakić.

Po njegovim rečima, posetiocima je posebno zanimljiv Teslin apartman sa predmetima koji ukazuju na život samog naučnika. Tu su njegova golubica, lične fotografije i nacrti. S obzirom da je i sam Tesla poslednji deo života proveo u hotelu u Njujorku, na ulazu u ovaj hotel ispisane reči slavnog naučnika: „Živim u hotelima, jer oni nude udobnost kao kod kuće, ali bez tereta i brige o vlasništvu“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор