VW isplaćuje nemačkim potrošačima 830 miliona eura odštete

Kompanija Volkswagen se dogovorila sa Udruženjem potrošača Nemačke da na ime odštete zbog dizelgejt afere isplati 830 miliona eura, ili oko 15 posto od originalne cene po kupcu, što će iznositi od 1.350 do 6.858 eura za ukupno 260.000 ljudi koji su kupili sporne automobile.

Ukoliko kupac nije zadovoljan nagodbom, imaće pravo da je odbije i samostalno tuži sudu nemačkog proizvođača, budući da se ipak radi o brzo postignutom, ali sigurnom rešenju. Iako će kupci svoju odluku morati da donesu najkasnije do 20. aprila ove godine, oni će u svakom momentu moći da kontaktiraju svog advokata, a te troškove će pokriti Volkswagen, ukoliko kupac odluči da prihvati nagodbu, a troškovi nisu veći od 190 eura.

Ponuda kompenzacionog paketa odnosiće se na nemačke građane koji su kupili Folksvagenove automobile sa dizel motorom najkasnije do 31. decembra 2015. godine. Oni će od kompanije dobiti pismo u kom će sve biti objašnjeno, kao i PIN kod preko kojeg će na vebsajtu kompanije moći da dobiju posebne informacije o paketu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор