Lufthansa će besplatno vraćati turiste u Nemačku

Iz najveće nemačka avio-kompanije Lufthanse najavljuju da će besplatno vraćati domaće turiste u zemlju, ako to, zbog korona virusa, bude potrebno.

Na ovaj način nacionalni avio-prevoznik pokušava da se izbori sa smanjenom potražnjom za letovima i putovanjima uopšte, nastalom usled krize izazvane pandemijom korona virusa, prenosi agencija Tanjug.

– Uvodimo garanciju za vraćanje turista kući. Ko bude želeo da se vrati u Nemačku, njega ćemo vratiti, bilo da zbog previsoke temperature na destinaciji ne može da uđe u zemlju, ili što tamo mora u karantin, odnosno što je u toj državi izbila epidemija – objasnio je šef koncerna Karsten Špor za dnevne novine „Frankfurter Algemajne Cajtung“ (FAZ) i dodao da se veća potražnja za letovima očekuje najkasnije za jesenji školski raspust.

Inače, poslovanje Lufthanse je zbog krize izazvane korona virusom bilo skoro potpuno obustavljeno, ali je avio-kompanija nedavno uspešno okončela pregovore sa vladom o finansijskoj pomoći iz državnog budžeta u visini od čak devet milijardi evra.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор