Sutra u Beogradu počinje Sajam automobila

Sutra na Beogradskom sajmu počinju Sajam automobila „DDOR BG Car Show 06“ i 12. Međunarodni sajam motocikala „Motopassion“, na kojima će, tokom narednih sedam dana, biti predstavljeni brojni noviteti automobilske industrije.

Beogradska revija vozila najavljuje rekordan broj automobilskih i moto brendova, ali i lakih privrednih vozila. Za očekivati je da najveću pažnju posetilaca i javnosti privuku luksuzne marke, a iznenađenja u premijum segmentu nikada nije nedostajalo, pa neće ni ovoga puta. Ponudu će upotpuniti i terenska vozila, kvadovi, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, proizvodi prateće industrije, tuning oprema, ali i finansijske institucije, osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja…

S obzirom da je je jedan od koncepcijskih imperativa ovih sajmova i promocija tehničko-tehnoloških, dizajnerskih, ali i svih drugih inovacija u sektorima koje pokrivaju, domaću javnost svakako će zanimati i trendovi i noviteti u vezi sa alternativnim pogonskim rešenjima i novi koncepti hibridnih i elektro pogona, kao i nova dostignuća sa ekološkog i bezbednosnog stanovišta, piše „b92“.

Posetioce očekuju i brojni edukativni i zabavni sadržaji, takmičarske aktivnosti, test vožnje, nagradne igre i druga zadovoljstva, a kupce značajni sajamski popusti, ali i druge pogodnosti kakve su servisne olakšice, povoljni krediti, dodatna oprema ili produžena garancija.

Suorganizator ovogodišnjeg beogradskog Sajma automobila, koji tradicionalno počinje neposredno po zatvaranju čuvenog ženevskog salona automobila, je Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova, a generalni sponzor kompanija DDOR iz Novog Sada.

U Srbiji je tokom 2017. registrovano gotovo 16 posto više novih automobila nego u 2016. godini, a skoro 15 posto prodatih novih automobila bili su oni luksuzni iz premijum klase, što je na nivou evrоpskog proseka. Tu su prednjačili „Audi“, „Mercedes“, „BMW“ i „Land Rover“, a kupljeno je i 75 novih „Porschea“, 27 „Jaguara“, 5 „Maseratija“, 4 „Bentleya“, pa i jedan „Rolls-Royce“, onaj sa prošlogodišnjeg beogradskog Salona automobila.

U Srbiji su se u protekloj godini najviše kupovala najjeftinija i najskuplja vozila, a najveći porast rejtinga u odnosu na 2016. beleži SUV kategorija. Najprodavanije marke bile su „FIAT“, „Škoda“, „Volkswagen“, „Renault“, „Ford“, „Opel“, „Dacija“, „Toyota“, „Hyundai“ i „Mercedes“. U Srbiji je u prošloj godini registrovano i 12 električnih automobila, svi u Beogradu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор