STADA GIS Serbia proslavila 10 godina postojanja

Tokom deset godina postojanja, kompanija STADA GIS Serbia je postala veoma cenjena među mladim informatičarima i programerima koji su u potrazi za dinamičnim radnim okruženjem i poslom na kom se talenat i ambicija prepoznaju i nagrađuju, prenosi b92.

Kao deo globalne STADA Grupe i vršačkog Hemofarma, ova kompanija je stekla izuzetnu reputaciju kao stručan i pouzdan partner u pružanju celokupne IT podrške, ali i kao konsultant za članice STADA grupacije širom sveta. Svoje proizvode i usluge distribuira na preko 100 tržišta, a u godini obeležavanja jubileja STADA GIS Serbia ističe svoj kontinuirani rast i razvoj znanja i stručnosti, baziranih na odličnim uslovima za rad i profesionalni razvoj svojih zaposlenih.

Vršačka kompanija Hemofarm, kao ključna članica STADA grupacije, imala je pionirsku ulogu na ovim prostorima u osnivanju računarskog centra. Ulaganjima u razvoj IT opreme i kadra, kompanija je od lokalnog računarskog centra stvorila vrhunski globalni IT hub. U 2013. godini, osnovan je SITS, danas poznat kao STADA GIS, globalni IT centar za operativne aktivnosti celokupne STADA grupe. Centar danas raspolaže sa vodećim tehnologijama, kao što su analitika podataka i cloud računarstvo, generišući stvarnu vrednost zasnovanu na digitalno inovativnoj bazi koja pruža podršku raznim inicijativama i projektima u okviru Štade. STADA GIS Serbia danas okuplja više od 140 stručnjaka koji razvijaju različite digitalne inicijative unutar poslovne grupacije.

S tim u vezi, STADA GIS je bila organizator prvog hakatona u farmaceutskoj industriji u Srbiji, održanog pod nazivom „Tech4Health“, čiji je cilj bio pronalaženje najboljeg softverskog rešenja za digitalizaciju kućne apoteke. U kompaniji kažu da ulaganje u mlade talente predstavlja je sastavni deo njihove DNK, što se vidi i kroz njihov program za talente „Your Growth Starts Here“. Prema rečima Tobijasa Gintera, senior potpredsednika za Globalni IT u STADA grupi, ključni faktor uspeha svih aktivnosti i razvoja STADA GIS Serbia, tokom protekle decenije transformacije, jesu ljudi.

– Trudimo se da budemo vidljivi na tržištu, atraktivni s korporativnom misijom i vizijom i onim što možemo ponuditi. U današnje vreme, digitalnih talenata nikad nije previše, ni u Srbiji ni u Beogradu ni u drugim delovima sveta. Kao poslodavac, moramo da budemo privlačni, zato radimo mnoge stvari, uključujući to da se brinemo da imamo digitalno siguran i moderan radni prostor. Verujem da naša prednost leži u činjenici da je STADA globalna kompanija koja ima istoriju i nasleđe u Srbiji i Beogradu, inicijalno kroz Hemofarm. Primećujem da to privlači mnoge ljude i to samo kroz misiju kompanije i ono što kompanija radi za društvo – objašnjava Ginter.

On je poručio da STADA GIS Serbia ne samo da pruža svojim zaposlenima izuzetne radne uslove i prilike za uzbudljive izazove, već i podstiče njihov brz profesionalni rast i konstantno učenje. Kako ističe, ova kombinacija, zajedno sa snažnim usmerenjem na inovacije i svim dodatnim benefitima koje STADA nudi, čini je veoma privlačnom za talentovane stručnjake koji bi da rade i profesionalno se razvijaju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор