Štada predstavila multimedijalna platforma posvećenu održivom razvoju

Nemačka farmaceutska kompanija Hemofarm predstavila je danas u Vršcu STADA EXPO multimedijalnu platformu posvećenu održivom razvoju, koja pojedincu omogućava da doživi na koji način kompanija funkcioniše brinući o održivom razvoju.

Prema rečima generalnog direktor Hemofarma Ronalda Zeligera, ta kompanija se već godinama brine o okruženju i životnoj sredini, prenosi agencija Tanjug.

Glavni izazov 21. veka sa kojim smo svi suočeni je kako rešiti brojne nagomilane probleme, od klimatske krize do nejednakosti. Ovi izazovi zahtevaće od nas saradnju kako bismo ostvarili održivu i pravednu budućnost za sve. Hemofarm već više od jedne decenije radi na održivosti i spremni smo da svima budemo partner na tom putu. Zbog naše dece i naše planete, moramo da delujemo sada – rekao je Zeliger i poručio da je sve što je Hemofarm radio u prethodne 62 godine bilo okrenuto ka brizi o zdravlju ljudi.

Direktorka korporativnih poslova i komunikacija u Hemofarmu Sanda Savić je navela da je „STADA EXPO kreiran kako bi posetiocima pružio celokupan doživljaj o tome šta je održivi razvoj na delu i šta znači kada jedna farmaceutska kompanija brine o budućnosti.

– Želimo da motivišemo svakog pojedinca da zajedno sa nama napravi prvi korak ka promeni. Ovo je jedinstven poziv svima, kako bi nam se što više ljudi pridružilo u izgradnji boljeg sveta. Najvažnija poruka je da svako od nas može da pomogne i da je svaki pojedinačni doprinos važan. Nadam se da će ovakav multimedijalni projekat, kao što je STADA EXPO, biti inspiracija za promene na ličnom nivou, ali i unutar društva – naglasila je Savićeva.

Rezultate Hemofarmovog Izveštaja o održivom razvoju za 2022. godinu, 11. po redu, predstavio je menadžer globalnog održivog razvoja STADA grupe Dušan Stojaković, istakavši da on potvrđuje napredak kompanije u svim ESG aspektima, sa fokusom na dobro zdravlje i blagostanje, odgovornu proizvodnju i potrošnju, dostojanstven rad i kreiranje partnerstava.

STADA EXPO mobilna i multimedijalna izložba započinje evropsku turneju iz Vršca, da bi se, nakon predstavljanja u drugim zemaljama, ponovo vratila u Srbiju, gde će biti dostupna široj javnosti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор