Hemofarm smanjio potrošnju energenata

Vršačka farmaceutska kompanija Hemofarm je u protekloj deceniji smanjila potrošnju vode za jednu celu godinu korišćenja i sačuvala oko 157 hektara šuma, navodi se u Hemofarmovom Izveštaju o održivom razvoju za 2019. godinu pod nazivom „Sa nama život pobeđuje“.

U osmom kompanijskom Izveštaj o održivom razvoju, izdatom povodom obeležavanja 60. rođendana, navodi se da je, uprkos stalnom rastu proizvodnje, Hemofarm uspeo da smanji utrošak energenata u proizvodnji, kao i da je stalna briga o ljudima i resursima rezultovala dobrim poslovnim rezultatima.

Ovaj izveštaj Hemofarm je pripremao u uslovima pandemije korona virusa, između ostalog i kako bi na sopstvenom primeru pokazao da su ciljevi održivog razvoja dostižni i u kriznim vremenima. Kompanija to vidi kao svoj doprinos lokalnoj i svetskoj privredi preko kog pomaže drugima da shvate koliki je značaj održivog poslovanja u svakodnevnom radu, a posebno u turbulentnim vremenima.

– Za nas održivi razvoj nije ništa drugo do domaćinsko poslovanje unutar kuće, ali i prema zajednici. Prošle godine smo postavili brojne rekorde u poslovanju, od obima proizvodnje i veličine proizvodnog portfolija do rasta prodaje. Imamo i veći broj zaposlenih i skoro 27 miliona eura investicija u opremu i inovativne tehnologije, a naši zaposleni su volontirali 1.874 sati ili 2,5 meseca – kaže generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger.

On je ocenio da je sve to pomoglo da se kompanija ove godine suoči sa pandemijom na efikasan i odgovoran način i da na delu pokaže koliki značaj domaća proizvodnja lekova i medicinskih sredstava ima za državu i njene građane, a posebno u vremenima krize, prenosi agencija Tanjug.

– Održivi razvoj je jednak snažnom imunitetu, a on se stvara i jača kako bi se uspešno nastavilo dalje. Tako je i nas u Hemofarmu ojačao i dobro pripremio za pandemijsku krizu koja je usledila.
Za Hemofarm su ljudi uvek bili prioritet, a imunitet našeg poslovnog sistema bio je dobra polazna tačka za uverenje da ćemo i ovoga puta dati značajan doprinos pobedi života i očuvanju zdravlja, što smo dokazali tokom aktuelne krize – poručio je Zeliger.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор