Milšped grupacija proslavila 30 godina rada

Za 30 godina postojanja, srpska kompanija Milšped se od špeditera razvila u regionalnog lidera u industiji logistike i transporta, koji uspešno nudi širok spektar integrisanih usluga na tri kontinenta u 14 država sveta.

Poslovanje Milšpeda odlikuju globalna prisutnost, ekspertiza zavidnog nivoa i visoka posvećenost u pružanju sveobuhvatnih logističkih usluga. Ostvarujući godišnji prihod od 540 miliona eura, ova kompanija se može pohvaliti najsavremenijim načinom rada, konstantnim rastom, ulaganjima i održivim poslovanjem, kao i sa sve većim brojem zaposlenih, kojih je trenutno ukupno 3.500.

– Veoma smo ponosni na sve što smo postigli do sada uz jedinstvenost u pristupu i načinu rada. Možemo sa zadovoljstvom reći da je danas Milšped primer uspešnog poslovanja, a to dugujemo izuzetnoj atmosferi i pripadnosti koja vlada među našim zaposlenima, najvažnijem elementu našeg uspeha. Ipak su ljudi najvredniji resurs naše kompanije i zbog toga težimo da konstantno ulažemo u njihovo usavršavanje, zbog čega smo pokrenuli MBASE edukativni centar, jedinstven u ovom delu Evrope – naveo je generalni direktor Milšpeda Nebojša Krivokuća.

Inače, u okviru Milšped grupacije posluje više kompanija članica, koje su za kratko vreme uspele da obezbede prepoznatljivost na tržištu. Kompanija MBOX Terminals upravlja najsavremenijim intermodalnim terminalom u ovom delu Evrope i jedinim u regionu, koji spaja Srbiju sa svetom, dok kompanija M-One nudi integrisanu logističku uslugu namenjenu e–trgovini, kao jedina koja pokriva ceo Zapadni Balkan.

Preko kompanije AML, specijalizovane za transport vozila poslednje generacije između fabrika, lagera i evropskih luka, a koja ima 180 specijalnih vagona, grupacija je uspostavila saradnju sa najvećim globalnim proizvođačima automobila. Pored toga, značaj avio-transporta je u proteklih nekoliko godina doživeo eksponencijalni rast, što je rezultiralo otvaranjem prve srpske Cargo avio-kompanije Milšped Sky Cargo, usmerene na pružanje usluga transporta svih vrsta robe avio-servisom.

Iz kompanije poručuju da će na ulasku u četvrtu deceniju poslovanja, u narednim godinama nastaviti sa ulaganjima, kako u održivo poslovanje, digitalizaciju, infrastrukturne kapacitete, tako i u usavršavanje svojih zaposlenih, zbog čega očekuju konstantna širenja skladišnih kapaciteta i sve veću primenu koncepta „ozelenjavanja“ logistike kroz implementaciju solarnih panela i jačanje železničkog transporta.

– Kao i sve velike svetske kompanije, Milšped će težiti ka uspostavljanju najviših standarda kvaliteta usluge koji nas pozicioniraju na mesto regionalnog lidera i predvodnika savremene logistike i transporta – kažu u kompaniji, a prenosi eKapija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор