Pre izlaska na tržište ID.7 proglašen za auto godine

Volkswagen ID.7 još nije ni izašao na tržište, a u Nemačkoj je već za 2024. proglašen za automobil godine, budući da je ž Žiri ocenio da odličan domet ove električne limuzine od 700 km treba nagraditi.

Inače, žiri za dodelu nagrade „Nemački automobil godine“ (GCOTY) sastoji se od 29 automobilskih novinara aktivnih u zemljama nemačkog govornog područja, kao i deset međunarodnih gostujućih članova. Ova nagrada je prošle godine dodeljena takođe električnom modelu istog proizvođača, a u pitanju je novi retro kombi ID. Buzz.

U izboru GCOTY za 2024. godinu birani su i najbolji modeli u pojedinim kategorijama. Tako je u kategoriji Compact (do 35.000 eura) nagrađen model MG4, dok je u Premium kategoriji (do 70.000 eura) takođe pobedio ID.7.

Prvo mesto u klasi Luxury (skuplji od 70.000 eura) osvojila je Kia EVo, a u kategoriji New energy nagradu je poneo Hyundai Ioniq 6. Svi ovi pobednici po kategorijama su električni, osim Porschea 011 Carrera T, koji je proglašen za najboljeg u segmentu Performance modela.

Glavni pobednik VW ID.7 je dugačak gotovo pet metara i u osnovnoj konfiguraciji ima 286 KS. Može se kupiti u dve verzije, sa baterijom kapaciteta 77 kWh u slučaju ID.7 i baterijom kapaciteta 85 kWh za ID.7 Pro S sa dometom od 700 km i mogućnošću brzog punjenja na DC punjačima od 200 kW.

– Upravo smo predstavili naš ID.7, a ugledni stručni žiri ga je već proglasio za nemački automobil godine, što je neverovatan uspeh – rekao je generalni direktor Volkswagena Tomas Šefer, a prenosi b92.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор