Volkswagen vraća na tržište model e Up

Nakon dve godine pauze u proizvodnji, iz Folksvagena najavljuju kako planiraju da na tržište vrate model e Up, prvenstveno zbog porasta potražnje za jeftinim električnim automobilima.

Nemački Automobilvohe navodi da Volkswagen nije očekivao tako veliku potražnju za modelom e Up, zbog čega ga je prodavao po dodatno sniženoj ceni, pa baš i nije zaradio na njemu. Pored toga, lista čekanja je bila produžena na čak 16 meseci, zbog čega je bilo upitno da li će kupci uopšte moći da iskoriste državne subvencije.

Kako se razvoj malog automobila ID.2 odužio, zbog čega ga nećemo videti pre 2025. godine, jedino rešenje za nemačkog proizvođača je da e Up vrati u proizvodnju. Međutim, sada je priča sasvim drugačija. Naime, e-Up će se prodavati po ceni od 26.500 eura, odnosno po ceni od 17.000 eura na koju se dodaju državne subvencije, a prve porudžbine navodno već stižu.

U pitanju je blago poskupljenje, ali se i dalje radi veoma konkurentnoj ceni koju mnogi mogu da izdvoje za kupovinu gradskog električnog automobila, budući da je u pitanju tržišni segment sa više nego oskudnom ponudom koju čine samo Renault Tvingo i Fiat 500.

Volkswagen je e-Up lansirao 2013. godine, a u poslednju redizajniranu verziju iz 2019. godine je ugradio veću bateriju, čime je autonomija vožnje sa jednim punjenjem povećana sa 160 na 260 kilomerara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор