Volkswagen napušta automoto sport

U skladu sa promenama, novom poslovnom strategijom i daljnjim fokusiranjem na električnu mobilnost, Volkswagen najavljuje da će se povući iz motorsporta, zbog čega će radnici firme Volkswagen Motorsport GmbH-a biti integrisani u matični Volkswagen AG, javlja Autoblog.

– Marka Volkswagen je na putu da postane vodeći pružalac održive elektromobilnosti. U tu svrhu udružujemo snage i odlučili smo da prekinemo svoje motorsport aktivnosti. Motorsport radna snaga biće integrisana u Volkswagen AG, a dubinska tehnička stručnost zaposlenih kao i znanje stečeno projektom ID.R ostaće u kompaniji i pomoći će nam u razvoju daljnjeg efikasnog ID-a – kaže dr. Frank Welsch, član uprave za razvoj Volkswagen brenda.

U Volkswagen Motorsportu u Hanoveru radi 169 ljudi koji će tokom sledećih meseci biti pripojeni matičnoj kompaniji u Volfsburgu. Ipak, snabdevanje rezervnim delovima za Polo GTI R5 i Golf GTI TCR za kružne staze biće dugoročno osigurano, dok će sa proizvodnjom sportskog reli vozila Polo GTI R5 kompanija završiti krajem ove godine.

– Tim Volkswagen Motorsporta je tokom decenija postigao značajne sportske uspehe za brend. Iskreno zahvaljujem svim zaposlenima na brojnim pobedama, titulama i rekordima širom sveta i njihovom ličnom zalaganju. Oduševljeni smo što smo u mogućnosti da sačuvamo radna mesta, posebno u ovim izazovnim vremenima, i ponudićemo svim zaposlenima ugovor o preuzimanju – poručio je član uprave kompanije Wilfried von Rath.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор