Srpske firme na Sajmu organskih proizvoda u Nirnbergu

Na najvećem Međunarodnom sajmu organske hrane „BioFach“, koji se održava u Nirnbergu od 13. do 16. februara, predstavlja se i osam srpskih proizvođača, pod sloganom „We speak organic – Organic product from Serbia – Tradition Transformed into Innovation“.

U organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS), a u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i Nacionalnom asocijacijom „Serbia Organica“, u okviru našeg nacionalnog paviljona izlagaće kompanije: „Menex“ iz Kruševca, „Ecoagri Serbia“ iz Bele Crkve, „Frutorga“ iz Prokuplja, „Medino“ iz Krnjeva, „ITN Group“ iz Beograda, „ES Komerc“ iz Prijepolja, „DBA Promet“ iz Arilja i „MDDP Janic“ iz Kruševca.

Pored toga, ove godine je po prvi put za šest naših proizvođača organske i prirodne kozmetike: „All Nut“, „Najbolje iz prirode“, „MNS“, „Amelesh kozmetika“, „Matrina Cosmetics“ i „Royal Balm“, organizovana studijska poseta Sajmu organske i prirodne kozmetike „Vivaneš“, koji se paralelno održava u okviru sajma „BioFach“.

– Srpski organski proizvođači tradicionalno već šestu godinu zaredom nastupaju na ovoj prestižnoj smotri. Posetiocima i potencijalnim poslovnim partnerima, naše kompanije ponudiće širok asortiman proizvoda od svežeg, sušenog i zamrznutog voća i povrća, voćnih pirea, do proizvoda od žitarica, organskih testenina, voćnih namaza i organskog meda. Dodatna vrednost domaćih organskih proizvođača kroz razvoj i unapređenje proizvoda pruža posebnu sigurnost u Premium kvalitet i uliva poverenje svima koji uživaju u neodoljivim ukusima naših organskih proizvoda – objašnjava Bojana Lalović iz Centra za organizaciju sajmova PKS.

Ona je dodala da će na ovoj manifestaciji biti organizovano niz događaja pod nazivom „Partnerstvo za održivost“ sa ciljem povezivanja sa poslovnim partnerima, prenosi agencija Tanjug.

– Tradicionalno se tokom četiri dana trajanja sajma održavaju konferencije, seminari i radionice, koji čine jedinstvenu platformu za razmenu znanja, informacija i profesionalnog umeća među proizvođačima, kupcima, dobavljačima i ostalim zainteresovanim stranama za inovativne proizvode i usluge iz organskog sektora – rekla je Lalovićeva.

Biofach Vivanesh je najveći svetski sajam u oblasti organske proizvodnje, koji je održava pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivrede (IFOAM), čiji je član i PKS. Očekuje se da će ove godine 2.500 izlagača na sajmu u Nirnbergu obići više od 50.000 posetilaca iz više od 130 zemalja sveta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор