Srpska voda „Mg“ u ruskim apotekama!

made-in-germany-rs-mg-mivela

Zbog svojih lekovitih svojstava, prirodna mineralna voda „Mg Mivela“ iz Srbije prodaje se u Rusiji u apotekama, objavio je proizvođač ove vode, kompanija „Nova sloga“ iz Trstenika.

Od Ministarstva zdravlja Rusije i Ruskog naučnog centra za medicinsku rehabilitaciju, „Mg Mivela“ dobila je pre godinu i po dana sertifikat koji potvrđuje njenu lekovitost. Ova mineralna voda ispunila je sve zahteve „GOST-R“ sertifikacije koja je potpuno usklađena sa visokim zahtevima bezbednosti važećim u Rusiji, a ispitivanja su pokazala da „Mg Mivela“ ima minerološki sastav koji je svrstava u lekovite vode, kao i da ispunjava visoke kriterijume kvaliteta. Dobijeni sertifikat omogućio je prodaju ove mineralne vode i u apotekama na teritoriji cele Rusije, prenosi agencija „Tanjug“.

U skladu sa klasifikacijom mineralnih voda u Rusiji, utvrđeno je da „Mg Mivela“ pripada grupi slabo mineralne, hidrokarbonantne magnezijumske vode, kao i da zbog sadržaja silicijuma ima posebnu balneološku terapeutsku vrednost pri lečenju bolesti endokrinog sistema, poremećaja metabolizma i organa za varenje. U jednom litru ova voda sadrži 343 mg magnezijuma u obliku koji brzo i lako dospeva u sve delove ljudskog organizma i na taj način doprinosi očuvanju zdravlja i zadovoljava dnevne potrebe za ovim značajnim mineralom.

„Rusko tržište je zbog svog obima veoma interesantno za sve izvoznike, pa tako i naše, koji pokušavaju da zadovolje zahtevne uslove dobijanja sertifikata“, naglašava se u saopštenju kompanije „Nova sloga“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор