„Hemofarm“ povećao proizvodnju

made-in-germany-rs-hemofarm-zgrada

Kompanija „Hemofarm“, članica „Štada grupe“ povećala je, u odnosu na prošlu godinu, obim svoje produkcije za 16 posto, uz rekordne četiri milijarde proizvedenih tableta i kapsula, zbog čega je ova firma ostala najveći proizvođač i izvoznik u Srbiji u oblasti farmacije.

– Hemofarm je potvrdio lidersku poziciju na tržištu i ostvario nove rekorde, uprkos izazovnoj godini za farmaceutsku industriju. Mi smo domaća kompanija koja proizvodi u Srbiji i snabdeva domaće tržište, ali predstavljamo i najvećeg izvoznika u svojoj delatnosti – rekao je Ronald Seliger, direktor kompanije Hemofarm, a prenosi agencija „Tanjug“.

Od svih kompanija u Srbiji, „Hemofarm“ je ostvario i najbolji rezultat u proveri usaglašavanja svih kompanijskih pravila i procedura sa „BSCI“ kodeksom ponašanja, od čak 98 posto. Njegov kvalitet poslovanja i proizvodnje potvrdile su 23 različite inspekcije u regionu. Društvena odgovornost jedan je od prioriteta i strateških opredeljenja ove kompanije, zbog čega će i u budućnosti njena orijentacija ostati na održivom poslovanju i brizi o očuvanju sve ređih resursa za dobrobit budućih generacija, uz ulaganja u domaće zdravstvo, ističu u kompaniji.

„Hemofarm“ fondacija ušla je u treću deceniju poslovanja sa novim idejama, ljudima i projektima, koje ćemo sprovoditi u okviru sveobuhvatne kampanje „Svim srcem“. Naša želja je da ostvarimo viziju koja nas sve motiviše, a to je da postanemo sinonim kontinuiranog i suštinskog doprinosa razvoju i unapređenju društva – poručuju iz „Hemofarma“.

Hartmut Retclaf, predsednik Upravnog odbora „Štada grupe“, čiji je „Hemofarm“ član već osam godina, izjavio je putem video linka da je ova kompanija jedan od najznačajnijih stubova Grupe, koja danas od prodaje ostvaruje više od dve milijarde eura i ima više od 10.000 zaposlenih širom sveta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор