„Telekom“ povećao broj korisnika i profit

made-in-germany-rs-telekom-srbija

U prvih šest meseci ove godine kompanija „Telekom Srbija“ je u odnosu na isti period prošle godine zabeležila porast broja svojih korisnika za 114.000, kao i rast profita za 2,2 milijarde dinara.

„Telekom Srbija“ registrovao je u prvom polugođu 2014. godine ukupno 7,9 miliona svojih korisnika i ostvarenu neto dobit od 9,9 milijardi dinara, prenosi agencija „Tanjug“.

Kako navode u ovoj kompaniji, ukoliko statutarni organi prihvate predlog, „Telekom“ planira i obezbediće sredstva da iz dobiti isplati 9,6 milijardi dinara dividendi. Od toga bi sedam milijardi dinara bilo uplaćeno u republički budžet, dok bi 2,6 milijardi dinara dobili ostali manjinski akcionari.

– Rast broja korisnika zabeležen je u skoro svim segmentima poslovanja. Korisnika mobilne telefonije više je za 80.000, ADSL interneta za 37.000, dok je IPTV korisnika za 71.000 više nego u junu 2013. godine. Jedini segment gde je zabeležen pad broja korisnika je fiksna telefonija, aštakav trend je prisutan i kod svih drugih operatora u Evropi – navode u „Telekomu“.

Što se tiče finansijskih pokazatelja poslovanja, kompanija je u periodu januar -–jun 2014. godine ostvarila neto dobit u ukupnom iznosu od 9,9 milijardi dinara, što je za 2,2 milijarde dinara više u odnosu na isti period iz prethodne godine.

Poslovni prihodi „Telekoma“ za ovaj period iznose 43,2 milijarde dinara. U kompaniji kažu da ukoliko se isključi efekat smanjenja interkonekcijskih cena, koje su definisane od strane regulatornog tela, prihodi su na nivou uporednog perioda iz prošle godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор