TE “Morava” poslovni minus prevela u profit

made-in-germany-rs-toplana

Termoelektrana “Morava” u Svilajncu uspešno je ispunila svoj godišnji plan, proizvevši gotovo 490.000 megavat-časova električne energije, uz ostvarenu dobit od oko 420 miliona dinara.

Ova srpska termoelektrana bila je u 2012. godini 438 miliona dinara u minusu. Međutim, s obzirom da je planirani minus za 2013. godinu od 330 miliona dinara uspešno anuliran, uz ostvarenu dobit od 60 miliona dinara, poslednje dve godine pokazale su se kao veoma uspešne za ovu firmu, piše “Politika”.

Kako navode u Termoelektrani “Morava”, takvo poslovanje ostvareno je izuzetnim zalaganjem svih radnika na čelu sa Marijom Stevanović, jedinom ženom direktorkom neke termoelektrane u Srbiji, koja je upravljanje ovom firmom preuzela u martu 2013. godine.

– Ova funkcija je bila predviđena za jači pol, što znači da mi nije bilo lako, ali sam stručnim, odgovornim i poštenim radom uspela da opravdam poverenje koje mi je ukazano imenovanjem na to radno mesto. Poseban izazov je predstavljala prošla godina koja je bila jedna od najtežih za naš elektroenergetski sistem. Kada su u maju prošle godine nezapamćene poplave zahvatile veći deo Srbije, termoelektrana je sve vreme bila na mreži i kao stub elektroenergetskog sistema, uspela da odgovori na sve probleme u proizvodnji – navodi direktorka Stevanović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор