Kompanija „Nevena“ dobila „GMP“ sertifikat

made-in-germany-rs-nevena-kozmetika

Nakon devet meseci sertifikacione provere, kompanija „Nevena“ dobila je međunarodno priznati „GMP“ sertifikat koji je potvrda poslovanja u skladu sa zahtevima ISO standarda za kozmetiku.

– Ppostupak sertifikacije bio je izuzetno tehnički i finansijski težak i kadrovski zahtevan, ali smo uspeli da „Nevenu“ uvrstimo u red ozbiljnih i odgovornih izvoznih kompanija, što je značajn uspeh pred predstojeću privatizaciju. Cilj je ostvaren zahvaljujući zaposlenima koji su se volonterski mesecima angažovali i vikendima i mimo radnog vremena – rekao je tim povodom direktor kompanije Miljan Miljković.

Kako se navodi u saopštenju kompanije „Nevena“, „GMP“ sertifikat obezbeđuje zaštitu krajnjeg potrošača, odnosno garantuje da su svi kozmetički proizvodi koji se nađu na tržištu, potpuno bezbedni za upotrebu. Proizvođači kozmetike su dužni da na bilo koji način spreče kontaminaciju proizvoda, počev od sirovine i ambalaže, tokom same proizvodnje, pa sve do transporta i plasmana.

Za kompaniju „Nevena“, koja će se naći u narednom krugu privatizacije, potvrda o poslovanju u skladu sa ISO standardom mnogo će značiti, jer je za ulazak na bilo koje tržište, a ne samo u zemlje Evropske unije (EU), neophodno posedovanje „GMP“ sertifikata kao garanta kvaliteta i bezbednosti proizvoda po potrošača, kaže se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор