Srpska firma na listi 100 World Finance kompanija

Multinacionalna kompanija braće Karić, „Dana Holdings BK Group“, našla se među World Finance 100 kompanija na listi ovogodišnjeg Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

– Naći se rame uz rame sa „Samsungom“, „IBM“-om, „Bank of America“ i drugim svetskim kompanijama je velika čast i priznanje. Prema našim saznanjima, ovo je prvi put da firma u srpskom vlasništvu uđe u top 100 svetskih kompanija po oceni učesnika Samita u Davosu – izjavio je Bojan Karić, potpredsednik Grupe za finansije i razvoj kompanije Dana Holdings BK Group.

Građevinska kompanija Dana Holdings trenutno zapošljava 30.000 radnika, a svi njeni projekti su isključivo stambeno-poslovnog karaktera. Posluje na teritoriji Rusije, u zemljama Zajednice nezavisnih država (ZND), kao i u državama Srednjeg istoka, prenosi „Blic“.

U kompaniji navode da imaju ugovorenu izgradnju 11 miliona kvadratnih metara prostora čija vrednost prelazi 28 milijardi eura, kao i da planiraju da do kraja 2020. godine ugovore izgradnju još tri miliona kvadrata, čime će kompaniji obezbediti stabilan rast i razvoj i siguran posao sve do 2030. godine.

Uzimajući u obzir izvrsnost u poslovanju, World Finance 100 svake godine sastavlja listu sto najuspešnijih svetskih kompanija i pojedinaca.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор