Knorr-Bremse započinje proizvodnju u Novom Sadu

Nemački proizvođač kočnica za komercijalna i šinska vozila, kompanija “Knorr-Bremse”, najavljuje da će u junu ove godine zapopčeti sa radom u hali zakupljenoj od Grada Novog Sada, površine 6.500 kvadratnih metara.

Po rečima savetnice gradonačelnika Novog Sada za implementaciju strateških projekata Marijane Dukić Mijatović, nemački investitor će u ovoj hali, koja se nalazi u naselju Rimski Šančevi, u junu zaposliti prvih 100 radnika, prenosi “RTV”.

Kompanija Knorr-Bremse, sa sedištem u Minhenu, jedan je od najvećih svetskih proizvođača kočnica za komercijalna i šinska vozila. Pored proizvodnje kočnica, u sastavu kompanije nalaze se i različite firme za proizvodnju mikro-elektrike, klima uređaja, upravljačkih sistema u lokomotivama, pretvarača, ulaznih vrata za putničke vagone i uređaja za pružne prelaze i signalizaciju.

Kompanija je osnovana u Berlinu 1905. godine, a sedište je nakon Drugog svetskog rata prebačeno u Minhen. Nemački proizvođač kočionih sistema svoje fabrike danas ima u 30 zemalja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор