Ambasador Ditman u poseti Novom Sadu

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razgovarali su u Gradskoj kući o saradnji Novog Sada sa nemačkim gradovima, posebno sa pobratimskim Dortmundom, kao i o povezanosti gradova dve zemlje kroz projekte Evropska prestonica kulture, Omladinska prestonica Evrope i Dunavska strategija.

Vučević se tom prilikom zahvalio na odličnoj saradnji na ostvarivanju ciljeva iz Dunavske strategije, kao i na podršci Dortmunda, Ulma i drugih nemačkih gradova Novom Sadu u procesu kandidature za dve prestižne titule, prenosi „Novosadska TV“.

Nemački ambasador je čestitao Novom Sadu na nedavno osvojenoj tituli Evropska prestonica kulture. Pri tom je izrazio zainteresovanost za dalje korake u petogodišnjem procesu ka 2021.

Kao najveći projekat u toj oblasti, po kojem će Novi Sad postati naširoko prepozntaljiv, Vučević je istakao formiranje Youth creative polisa u takozvanoj Kineskoj četvrti, gde će biti obezbeđeni uslovi i prostor za kreativni rad i razvoj mnogobrojnih omladinskih organizacija, što je u vezi sa drugom titulom Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope za 2019. godinu.

Gradonačelnik je kao primer dobre saradnje dve zemlje istakao nedavni dolazak u Novi Sad nemačke kompanije „Kontinental“, koja je najavila zapošljavanje velikog broja ljudi u IT sektoru. Po mišljenju sagovornika, dolazak tako velike kompanije i dobra saradnja, ostvarena sa Vladom Srbije i lokalnom samoupravom, predstavlja poziv i drugim nemačkim investitorima da šire svoje poslovanje u Novom Sadu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор