Srbija se predstavlja na sajmu “ProWein” u Diseldorfu

Srpski proizvođači vina i rakije predstaviće se na Međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića “ProWein”, koji se od 15. do 17. maja održava u nemačkom gradu Diseldorfu, nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa.

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) organizovali su odlazak predstavnika 14 naših kompanija, osam vinarija i šest destilerija, koje će svoje proizvode izložiti u okviru nacionalnog štanda, prenosi eKapija.

Svoja vina i rakije posetiocima diseldorfskog sajma i potencijalnim ino-partnerima predstaviće: “Vinarija Trivanović”, “Vinarija Alkesić”, “Doja/Tody”, “Vinarija Virtus”, “Rubin”, “Temet”, “Vinarija Čoka Plus”, “PP Erdevik”, kao i “Promont grupa”, “RB Global”, “Jelički Dukat”, “Akov”, “Simex Original” i “Veljko i sinovi 1994”.

U saopštenju PKS se ističe kako će učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi direktno doprineti kvalitetnijem pozicioniranju domaćih brendova, kao i ukupnom izvozu.

Kao što je već spomenuto, Međunarodni sajam ProWein u Diseldorfu jedna je od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih sajamskih manifestacija posvećenih vinu i alkoholnim pićima u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. O značaju ove izložbe govori i podatak da je prethodni sajam posetilo više od 61.500 gostiju iz 142 zemlje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор