Sajam vina ProWein u maju u Diseldorfu

Nakon dve godine pauze i još jednog odlaganja ove godine, održavanje najvažnijeg evropskog sajma vina ProWein, konačno je zakazano za 15-17. maj na sajmu u Diseldorfu, javlja agronews.

Prema očekivanjima, na manifestaciji će ove godine biti oko 5.500 izlagača iz 60 zemalja, što ni blizu nije brojka od pre pandemije, kada je bilo čak 7.000 izlagača, ali je svakako važan korak ka obnovi važne poslovne tradicije. Ulaznice na sajam ove godine će važiti za sva tri dana, bez ikakvog vremenskog ograničenja.

Pošto će u Nemačkoj većina pandemijskih ograničenja biti ukinuta 20. marta, očekuje se i da će se sajam održati u veoma relaksiranoj atmosferi, a vrlo važan korak je i što će Nemačka, kako se očekuje, dozvoliti neometan ulazak u zemlju osobama koje su vakcinisane Sinovac vakcinom, a to će omogućiti dolazak i ljudi iz Kine i Južne Amerike.

Francuska će i ove godine na sajmu vina imati izuzetno brojne predstavnike. Francuski vinari imaće na raspolaganju čak 15.000 kvadratnih metara prostora u halama 9, 10 i 11 i praktično će imati svoj sajam unutar ProWein sajma. U njihovoj ponudi biće i Champagne Lounge, poseban izlagački prostor posvećen šampanjcu, gde će se degustirati vina čak 120 proizvođača iz Šampanje.

Kao zemlja domaćin, Nemačka je za svoje vinare opredelila novosagrađenu velelepnu Halu 1 diseldorfskog sajma u kojoj će se predstaviti gotovo 800 izlagača. U okviru veoma jakog segmenta organskog vinarstva, na sajmu će se ove godine predstaviti asocijacije Ecovin, Biland, Demeter, Biodyvin i drugi kolektivi vinogradara i proizvođača organskog vina, ali i individualni proizvođači. Organskom vinu posvećen je i specijalni segment Organic World za koji se prijavilo 45 učesnika iz Italije, Grčke, Francuske, Španije.

Pored centralne izložbe, u segmentu nazvanom Same but different, svoje proizvode će na sajmu vina predstaviti i proizvođači kraft piva, cidera i žestokih pića. Ukoliko do ne bude neprijatnih iznenađenja, održavanje ProWein sajma će označiti kraj najtežeg perioda za vinsku evropsku industriju još od Drugog svetskog rata, što će pomoći da se obnove i uspostave novi mostovi saradnje u vinskom sektoru.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор