Siemens Srbija u sledećih pet godina udvostručuje broj radnika

Povodom obeležavanja završetka uspešne poslovne godine, generalni direktor kompanije Simens Srbija Udo Eichlinger (Udo Ajhlinger) najavljuje da zahvaljujući dodatnom rastu proizvodnje, u kompaniji očekuju da će u narednih pet godina duplirati broj zaposlenih.

On je istakao da je Siemens Srbija ostvario svoje ciljeve za poslovnu 2018. godinu, a učešće u realizaciji kapitalnih projekata za Republiku Srbiju ga je pozicioniralo kao pouzdanog partnera srpskoj privredi, prenose mediji u Srbiji.

– U ovoj godini u Srbiji smo realizovali veliki broj projekata u svim oblastima u kojima poslujemo i uveren sam da ćemo nastaviti u istom smeru, da svojim inovativnim tehnologijama i rešenjima podstičemo privredni rast Srbije – rekao je Eichlinger i pri tom naglasio da je fokus kompanije na promovisanju i primeni digitalizacije i digitalnih rešenja.

– Siemens je pionir u oblasti digitalizacije u Srbiji i naš je cilj da svojim kupcima predstavimo nove proizvode i rešenja u ovoj oblasti, kao i da objasnimo na koji način digitalizacija utiče na poboljšanje poslovanja i konkurentnosti na tržištu. Naši zaposleni aktivno prate kretanja, trendove i promene na tržištu, kako bi što uspešnije odgovorili na sve potrebe kupaca i ponudili rešenja prilagođena specifičnim potrebama, sa ciljem unapređenja postojećih procesa – poručio je Ajhlinger.

Siemens u Srbiji posluje u oblastima industrije, energetike, nafte i gasa, a u dve svoje fabrike u Subotici i Kragujevcu zapošljava više od 2.500 radnika, od čega više od 1.600 u Subotici gde proizvodi vetrogeneratore.

Jedan od najvećih izvoznika u Srbiji je u februaru preuzeo kragujevačku kompaniju Milanović inženjering, proizvođača aluminijskih delova za karoserije šinskih vozila, čime je proširio svoju međunarodnu mrežu proizvođača.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор